‘Financiële problemen Astana tijdelijk opgelost’

Geplaatst op vrijdag 2 maart 2018 om 10:32

foto: Sirotti

Astana kan spoedig de achterstallige salarissen van januari en februari betalen. De financiële problemen zouden voorlopig zijn opgelost, meldt Darhan Kaletaev, van de raad van toezicht van de Presidential Sports Club.

Vorige week kwam naar buiten dat het voortbestaan van de ploeg onzeker is door acute financiële problemen. De sponsorgelden voor 2018 waren nog niet overgemaakt, meldde teammanager Alexander Vinokourov.

De grote geldschieter van de ploeg, Samruk-Kazyna (onder andere mede-eigenaar van de nationale postdienst, spoorwegen, olie- en gasbedrijf van Kazachstan), zou vanwege een wisseling van de bestuurlijke structuur niet hebben betaald. De geldstromen liepen eerst via het ministerie van Cultuur en Sport, de ploeg is nu ondergebracht bij de Presidential Sports Club, waardoor een andere instantie dan voorheen de controle over het sponsorgeld krijgt.

Samruk-Kazyna blijft wel hoofdsponsor maar er wordt gezocht naar een nieuwe founding sponsor. Het is nog onduidelijk of de financiële problemen definitief zijn opgelost. De Presidential Sports Club, waar onder meer ook voetbal, motorsport en ijshockey onder zijn gebracht, bepaalt nu hoeveel budget naar welk project gaat.

Kaletaev verwacht dat de eventuele nieuwe geldschieter kritisch naar de budgetten gaat kijken en sluit een verlaging van het totale sportbudget niet uit. “Wellicht dat er ook projecten worden gestopt. Het is bijvoorbeeld al duidelijk dat het Dakar-project (autorally) ophoudt te bestaan”, zegt Kaletaev.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties