Lappartient pleit voor inkorten Giro en Vuelta

Geplaatst op donderdag 1 maart 2018 om 11:45

foto: Sirotti

David Lappartient is een voorstander van het inkorten van de Giro d’Italia en de Vuelta a España van drie naar twee weken. Dat vertelt de voorzitter van de UCI aan de Italiaanse krant La Stampa.

De Fransman wil de twee grote rondes inkorten tot zeventien ritten. De Tour de France kan wat hem betreft wel drie weken blijven duren. “Het is een evenement dat wereldwijd aanspreekt en de belangrijkste wielerwedstrijd op de kalender. De Giro en de Vuelta kunnen een wedstrijd hebben die niet langer is dan zeventien dagen, met drie weekenden”, rekent hij uit. “We zullen dit bespreken, zonder iemand iets op te dringen. We zullen de wens van de organisatoren respecteren.” Eerder deze maand vertelde Lappartient nog aan het Spaanse Ciclo21 geen reductie van de grote rondes te willen forceren.

Daarnaast plaatste de voorzitter van de internationale wielerunie een kritische kanttekening bij de globalisering van de sport. “Met 37 UCI World Tour-races op vier continenten, denk ik dat we te ver zijn doorgeschoten. Globalisering is prima, maar je moet niet overdrijven. De wielersport moet vertrouwen op zijn roots, die zich in Europa bevinden”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties