Sunweb zwakt uitspraak Visbeek over Tour-deelname Dumoulin af

Door Koen Middendorp, dinsdag 27 februari 2018 om 15:35

foto: Marcel Koch

Het is volgens Sunweb nog niet zeker dat Tom Dumoulin dit seizoen na de Giro d’Italia ook de Tour de France zal betwisten. De ploeg zwakt hiermee de woorden af van zijn eigen ploegleider Aike Visbeek, die eerder aangaf dat de Limburger zal starten in de Franse ronde.

Visbeek was in de podcast De Rode Lantaarn bijzonder stellig over de plannen van zijn poulain. “Op dit moment is het duidelijk: we gaan met Tom voor de Giro en hij gaat ook naar de Tour.” Het nieuws kwam als een verrassing, want Dumoulin zelf hield zich tot nu toe op de vlakte over zijn koersprogramma. De Giro-winnaar gaf tijdens de teampresentatie in januari aan pas na de Italiaanse ronde een beslissing te nemen over een eventuele Tour-deelname.

Een woordvoerder van Sunweb laat echter aan Nusport weten dat de woorden van Visbeek prematuur zijn. “We ontkennen niet dat het een scenario is dat voor de hand ligt, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen. Het zal afhangen van hoe Tom de Giro uitkomt. De plannen kunnen tijdens en na de Italiaanse ronde nog wijzigen.”

Dumoulin zelf sprak voor aanvang van de Abu Dhabi Tour woorden van gelijke strekking. “We zullen pas een of twee weken na de Giro een beslissing nemen. Als ik mezelf dan te vermoeid acht om de Tour te betwisten, dan zal ik hem niet rijden. Als ik me echter nog goed voel, dan is de kans aanwezig dat ik aan de start zal verschijnen.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties