Van der Poel sluit seizoen af met overwinning in Sluitingsprijs

Door Ties Wijntjes, zondag 25 februari 2018 om 16:00

foto: Orange Pictures / SFA-Peter Scholz (archief)

Mathieu van der Poel heeft in Oostmalle de Sluitingsprijs voor het eerst op zijn palmares geschreven. Hij wist solo aan te komen en zo zijn 32ste seizoenszege te boeken. Laurens Sweeck soleerde naar een tweede plek. David van der Poel versloeg Lars van der Haar in een sprint om de derde plek.

De gebroeders Van der Poel kenden een goede start. David en Mathieu van der Poel namen direct de leiding en legde een hoog tempo op. Alleen Lars van der Haar kon in eerste instantie mee en aan het eind van de eerste ronde hadden onze drie landgenoten een kleine voorsprong te pakken. Toon Aerts sloot een ronde later aan, terwijl Van der Haar de koplopers juist moest laten gaan. De Europees kampioen had het ondertussen een aantal keer niet makkelijk en moest een aantal renners zelfs even laten gaan.

De strijd om de zege lag heel lang open. Ook Laurens Sweeck en Tim Merlier staken meerdere malen hun neus aan het venster. Sweeck reed vervolgens weg bij de concurrentie en verwerkte een volle ronde solo aan kop. Met nog drie ronden te gaan trok Mathieu straf door en iets later reed hij in zijn eentje aan de leiding. In een tijdsbestek van amper vijf minuten had hij een voorsprong van ruim vijftien seconden te pakken.

Met alleen nog de slotronde te gaan reed hij al 25 seconden voor de concurrentie uit. David van der Poel dook als eerste van de vier achtervolgers het veld in maar het was Laurens Sweeck die afstand wist te nemen van zijn concurrenten. Lars van der Haar wist David van der Poel af te schudden maar hij kwam al gauw terug. In een sprint-á-deux was hij Van der Haar te snel af. Zijn jongere broertje soleerde onbedreigd naar de winst.

flag-be Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle Elite Heren
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Laurens Sweeck
3. flag-nl David van der Poel
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Toon Aerts
6. flag-be Daan Soete
7. flag-nl Corné van Kessel
8. flag-be Quinten Hermans
9. flag-be Tim Merlier
10. flag-be Jens Adams


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties