Peeters waarschuwt: “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet”

Door Nick Doup, zondag 25 februari 2018 om 09:47

foto: Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Rob Peeters zet vandaag een punt achter zijn loopbaan, maar de Belgische veldrijder luidt de noodklok. “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu van der Poel zo voortdoet en dan heeft hij ook geen collega’s meer om tegen te rijden”, zegt Peeters tegen Sporza.

De 32-jarige Peeters is crosser sinds 2004, maar na het eentonige seizoen – met meer dan dertig zeges voor Van der Poel – pleit hij voor verandering. “De veldrijders moeten zelf een klein beetje beseffen dat niemand erbij gebaat is als ze niemand minuten gunnen om in beeld te komen. Wie daar iets kan aan doen? De man op kop zelf”, zegt hij.

“Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes”, geeft Peeters al voorbeeld. “Nu rijdt Mathieu in het begin supersnel en dan kan hij in de laatste ronde uitbollen. Dat komt op hetzelfde neer. Of hij dan toneel moet spelen? Dat is niet echt toneel spelen, want Sven Nys heeft zijn hele leven zo gekoerst.”

In de Sluitingsprijs van Oostmalle sluit Peeters definitief zijn veldritcarrière af, dat doet hij samen met de 35-jarige Klaas Vantornout.

De suprematie van Mathieu van der Poel dit seizoen is een bedreiging voor het veldrijden.

  • Oneens (75%, 3.260 stemmen)
  • Eens (22%, 966 stemmen)
  • Geen mening (3%, 148 stemmen)

Aantal stemmen: 4.374

Stem


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties