Bauhaus na eerste seizoenszege Sunweb: “Vertrouwen verder opbouwen”

Door Nick Doup, vrijdag 23 februari 2018 om 17:16

foto: LaPresse

Phil Bauhaus veegde vandaag in de Abu Dhabi de hatelijke nul weg voor Sunweb. Als laatste WorldTour-ploeg heeft Sunweb nu een zege op zak in het nog prille seizoen 2018. “We zullen ons vertrouwen opbouwen door de overwinning die ik vandaag behaald heb”, zegt de Duitser op de persconferentie na afloop.

De derde etappe eindigde in een spannende millimetersprint. Naast Bauhaus doken Marcel Kittel en Pascal Ackermann op. Uiteindelijk bleek Bauhaus het eerst aan de meet. “Ik was er niet zeker van toen ik de lijn passeerde”, reageert hij. “Het was heel close, zeker met Kittel die heel snel van achteren kwam. Ik was heel blij toen verteld werd dat ik had gewonnen.”

Bauhaus dook in het wiel van klassementsleider Elia Viviani de laatste rechte lijn in. “Ik kon mijn sprint ook starten van zijn wiel”, beschrijft de 23-jarige spurter. “Ik ben heel trots om de winst te pakken tegen deze grote namen. Elke overwinning is belangrijk, maar deze is weer anders dan die van de Dauphiné vorig jaar. Het is nog vroeg in het seizoen en het is ook de eerste overwinning voor ons team.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties