Patrick Lefevere heeft bedenkingen bij overstap Tom Boonen

Geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 om 13:11

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Patrick Lefevere heeft zijn bedenkingen bij de nieuwe functie van Tom Boonen. De teammanager van Quick-Step Floors was zelf ook in gesprek met de vorige jaar gestopte klassiekerspecialist, maar ziet nu na veertien jaar zijn voormalig boegbeeld overstappen naar de grote concurrent. “Ja, ik vind dat best jammer”, zegt Lefevere tegen Het Nieuwsblad.

Bij Lotto Soudal wordt Boonen ambassadeur van Captains of Cycling, de organisatie achter de wielerploeg, en hij gaat het team ook op technisch vlak adviseren. “Al vraag ik mij af hoeveel hij gaat doen voor Lotto Soudal”, aldus Lefevere. “Uit de gesprekken die ik met hem heb gehad, bleek dat hij vooral met zijn auto’s bezig wilde zijn. Hij vreesde dat we te veel beslag op hem zouden leggen. Ook voor pr-opdrachten. Als we onze agenda’s erbij namen, waren er wel heel veel weekends in het voorjaar dat hij er niet bij kon zijn. Dan wordt het moeilijk.”

De overstap is met name voor de buitenwereld opmerkelijk. Achter de schermen liepen er al verschillende verbindingen tussen Boonen en Lotto Soudal. Sinds vorig jaar is de zaakwaarnemer van Boonen, Paul De Geyter, de teammanager van de rood-witte ploeg. Daarnaast is vader André Boonen vertegenwoordiger van Ridley, de fietssponsor van Lotto Soudal.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties