Lobato tekent bij Nippo-Vini Fantini

Door Youri IJnsen, donderdag 22 februari 2018 om 22:20

foto: Sirotti

Juan José Lobato heeft een nieuwe ploeg gevonden, weet WielerFlits. De 29-jarige Spanjaard koerst komend seizoen in het shirt van Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini. Bij de ProContinental-ploeg staat ook Damiano Cunego onder contract.

Lobato moest na het veel besproken slaapmiddelen-incident zijn biezen pakken bij LottoNL-Jumbo. De UCI heeft de sprinter inmiddels ingeschreven bij de Italiaanse ploeg. Bij Nippo-Vini Fantini krijgt hij concurrentie van collega-spurters Eduard Michael Grosu en het jonge talent Imerio Cima. Eerder toonde ook Burgos-BH interesse.

‘Hij zal dezelfde fouten niet meer maken’
Francesco Pelosi, de algemeen manager van de Nippo-ploeg, geeft aan de ervaring van Lobato goed te kunnen gebruiken. Hij heeft gesproken met LottoNL-Jumbo over vorig jaar, waarin de Spanjaard een moeilijke periode kende door een scheiding en het overlijden van zijn oom. “We hebben besloten hem een tweede kans te geven”, zegt Pelosi, die gesprekken voerde met Lobato wat hem motiveerde om weer terug in actie te komen. “We willen deze uitdaging als team aangaan, in lijn met de oranje-blauwe moraal en ethische code.”

“Ons team is gebouwd op ethische waarden en een sterke moraal. Heel duidelijk en goed gedefinieerd, maar ook open voor het begrip, als het wordt onderbouwd. We willen geen renner uitsluiten als we te goeder trouw zijn en we willen een tweede kans geven aan wie dat verdient”, vervolgt de manager. “Juan José begrijpt hoe het werkt binnen een ploeg die ethische regels als fundament heeft, en hij zal dezelfde fouten niet meer maken. Op dit moment heeft hij gewoon een nieuwe kans nodig en met onze trui wil hij gewoon terugkeren in zijn geweldige carrière.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties