Viviani ziet kansen voor Quick-Step in San Remo: “Maar dat ligt aan Sagan”

Door Youri IJnsen, donderdag 22 februari 2018 om 18:22

foto: La Presse - Massimo Paolone

Ondanks het vertrek van enkele grote namen, is Quick-Step Floors uitstekend aan 2018 begonnen. Ook dit seizoen hoopt de ploeg van Patrick Lefevere te oogsten in de klassiekers, te beginnen met Milaan-San Remo. “Voor die koers zijn we voorbereid op ieder scenario, maar één man kan dat allemaal om zeep helpen”, wijst Elia Viviani naar ex-ploegmaat Peter Sagan.

De Italiaanse spurter – die al vijf seizoenszeges boekte – denkt dat de wereldkampioen de enige is die op de Poggio het verschil kan maken, vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik denk dat Sagan elk jaar het verschil gaat maken, totdat hij Milaan-San Remo gewonnen heeft. Wij moeten ervoor zorgen dat we met hem mee kunnen, om hem vervolgens proberen te verslaan in de sprint. Hij is de enige in het moderne wielrennen die op de Poggio met één demarrage het verschil kan maken.”

Toch sluit Viviani een succes voor Quick-Step Floors niet uit. Zo gek is dat ook niet, met Philippe Gilbert, Julian Alaphilippe én Fernando Gaviria aan de start. “We hebben een heel sterke ploeg, waardoor we diverse opties hebben. We moeten afwachten wat er op de Cipressa en de Poggio gebeurt. Als het in een massasprint eindigt, dan horen we via de radio wel wat de bedoeling is. Dat weet ik nu nog niet”, antwoordt de Italiaan op de vraag of Lefevere hem, dan wel Gaviria uitspeelt in een spurt.

‘Blij dat ik ploegmaats kon belonen in Abu Dhabi’
Donderdagmiddag was Viviani bovendien de beste in de tweede rit van de Abu Dhabi Tour, door de maat te nemen van Danny van Poppel. “Ik maakte een fout door in de tweede waaier te belandden, iets wat niet normaal is voor een Quick-Step Floors-renner”, lachte hij na afloop. “Ik zag echter nog andere goede sprinters zitten en ik voelde me bovendien erg sterk. Na het verlies van gisteren was ik erg gemotiveerd om het geweldige werk van mijn ploegmaats terug te betalen.” Vooral José Álvaro Hodeg, Michael Mørkøv en lead out-man Fabio Sabatini kregen de loftrompet toegespeeld.

 


Wielerkleding voor de lente nodig? Bekijk de nieuwe collectie!

Reacties Toon reacties Verberg reacties