Boonen gaat als adviseur aan de slag bij Lotto Soudal

Door Youri IJnsen, donderdag 22 februari 2018 om 17:04

foto: Sirotti (archief)

Tom Boonen gaat de renners van Lotto Soudal adviseren. Dat is opvallend, want de ex-wereldkampioen was jarenlang het uithangbord van de Belgische concurrent Quick-Step Floors. Bovendien is de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix aangesteld als ambassadeur bij het Captains of Cycling-project, waarbij mensen zich kunnen aansluiten bij het team van Marc Sergeant en financieel hun steentje kunnen bijdragen.


“In april vorig jaar maakte Tom een einde aan zijn actieve wielercarrière en vanaf september stopte ik als manager van wielrenners. Ik ben heel blij dat onze wegen elkaar opnieuw kruisen, ditmaal in het Captains of Cycling- en Lotto Soudal-verhaal”, aldus algemeen manager Paul De Geyter. “Ik ben uiterst tevreden dat Tom aan het Captains of Cycling-verhaal wil meeschrijven en ook de Lotto Soudal-ploeg met raad wil bijstaan. Hopelijk is dit het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking.”

“Tom wordt ambassadeur van Captains of Cycling. Het was voor iedereen duidelijk dat Tom de meest geschikte persoon is om die rol op zich te nemen. Als renner was hij jarenlang het uithangbord van het Belgische wielrennen en zijn ambassadeurschap bij Captains of Cycling is dus allesbehalve een breuklijn met het verleden, maar een voortzetting van de promotie die hij steeds gevoerd heeft voor het Belgische wielrennen. De eerste reacties vanuit de ploeg en staf van Captains of Cycling zijn heel positief en de renners kijken ernaar uit om met Tom van gedachten te kunnen wisselen en tips te krijgen om zo hun resultaten nog te verbeteren.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties