Van Poppel: “Geen schande om van Viviani te verliezen”

Door Youri IJnsen, donderdag 22 februari 2018 om 14:33

Van Poppel centraal, achter Viviani - foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Danny van Poppel werd donderdagmiddag tweede in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour. Onze 24-jarige landgenoot zit na afloop met mixed feelings. Hij voelt zich schuldig dat hij het werk van zijn ploeggenoten niet kon afronden. “Maar Elia Viviani is hier de te kloppen man; het is geen schande om van hem te verliezen”, vertelt de sprinter in een persbericht.

Aanvankelijk deed Van Poppel uitstekende zaken. Tijdens de etappe ontstonden er waaiers. De renner van LottoNL-Jumbo lette goed op: hij zat mee in de eerste waaier, andere topsprinters – waaronder Viviani – niet. “Ik zag mijn kans al schoon. Maar er zaten te veel kanshebbers voor het algemeen klassement in die groep, waardoor de Italiaan alsnog kon terugkeren. Dat is jammer, maar aan de andere kant maakte dat de koers hard. Dat vind ik altijd wel mooi.”

Door zijn tweede plek in de daguitslag, rukt Van Poppel op naar plaats drie in het algemeen klassement. Hij is daarnaast de nieuwe leider in het jongerenklassement. “Het is mooi om de witte trui vrijdag om mijn schouders te hebben, maar ik weet ook hoe moeilijk het gaat zijn om die te verdedigen. Zeker in de laatste etappe, waar we te maken krijgen met een finish bergop. Maar nu moet ik hier vooral van genieten.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties