Geraint Thomas houdt rekening met kopmanschap in Tour de France

Geplaatst op donderdag 22 februari 2018 om 10:49

Geraint Thomas houdt er rekening mee dat hij deze zomer in de Tour de France het kopmanschap bij Sky zal vervullen. De Welshman vertelt aan Cyclingnews dat hij momenteel in voorbereiding is met het idee dat hij straks wel eens de leider van de ploeg zou kunnen zijn, indien Chris Froome alsnog geschorst wordt.

“Toen ik mijn plannen met Tim (trainer Kerrison, red.) en Dave (manager Brailsford) doornam, hebben we afgesproken dat we naar de Tour toeleven alsof ik de kopman ben. Ik zal er alles aan doen om daar op mijn best te zijn”, aldus Thomas.

Ook indien Froome wel deel kan nemen aan La Grande Boucle, ziet Thomas mogelijkheden voor een schaduwkopmanschap. “Ik zal mij mentaal voorbereiden om mee te kunnen doen om het geel. Wanneer Froome deelneemt, wil ik zo lang mogelijk meedoen voor het algemene klassement. In de eerste week, vooral door de wind en de kasseien, kan er veel gebeuren. Ik denk dat het goed is om twee opties te hebben.”

Thomas moest vorig jaar de Tour vanwege een sleutelbeenbreuk vroegtijdig verlaten. Tirreno-Adriatico is de volgende wedstrijd op zijn programma. Na een trainingskamp op Tenerife rijdt hij Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Richting de Tour volgen nog de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties