RCS verdubbelt prijzengeld voor vrouwen, premies mannen-Giro ook omhoog

Door Nick Doup, woensdag 21 februari 2018 om 20:15

foto: LaPresse - Stefano De Grandis

RCS gooit het prijzengeld voor meerdere wedstrijden die ze organiseren flink omhoog. Bij alle vrouwenkoersen wordt het prijzengeld verdubbeld, terwijl er voor de Giro d’Italia bij de mannen tien procent bij komt. Dat meldt het rennersvakbond CPA in een persbericht.

Alessandra Cappellotto, het hoofd van de vrouwentak van het CPA, is blij met het samenwerkingsverband dat is gesloten met RCS. Zij vroeg tijdens een meeting met RCS-baas Mauro Vegni nadrukkelijk het vrouwenwielrennen te verbeteren. “Dat gesprek met Mauro Vegni heeft geresulteerd in de verdubbeling van het prijzengeld voor alle vrouwenwedstrijden die georganiseerd worden door RCS”, zegt Cappellotto. “Ik ben heel erg tevreden en het bevestigt dat achter bepaalde ondernemers vooral een echte passie voor onze sport bestaat. Ik wil RCS graag bedanken namens alle atleten, en ik hoop dat dit ook door vele andere organisatoren zal worden gedaan.”

Ook extra geld voor de mannen
Voor de mannen is het prijzengeld voor de Giro gestegen met tien procent, naar een totaal van om en nabij de 1,4 miljoen euro. Dat is voortgekomen uit diverse gesprekken tussen RCS en CPA, nadat CPA-voorman Gianni Bugno dit vorig jaar had voorgesteld aan zijn landgenoot Vegni. “Ik ben blij met dit resultaat. Het laat zien dat de organisatoren interesse tonen om aan de eisen van de renners te voldoen, zelfs in moeilijke tijden voor de economie”, aldus Bugno. “De toename van het prijzengeld heeft zowel een economische betekenis voor mij, als een symbolische, omdat het betekent dat het belang van de sportieve verdienste boven alles wordt geplaatst.”

“Het prijzengeld in de WorldTour-wedstrijden is de laatste jaren niet toegenomen en ik hoop dat andere organisaties een voorbeeld kunnen nemen aan wat RCS dit jaar doet, en wat de ASO vorig jaar deed”, vervolgt Bugno, die in het verleden vaker steun kreeg van de RCS als het ging om de veiligheid van coureurs. “Ik bedank de organisatie van de Giro voor deze stap richting de renners, wat onze samenwerking en vriendschap verder zal consolideren.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties