Utrecht en Brabant maken Vuelta-plannen officieel

Door Koen Middendorp, woensdag 21 februari 2018 om 15:00

foto: Marcel Koch

De provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Utrecht en Breda doen een serieuze gooi naar de start van de Vuelta a España in 2020. Nu.nl meldt dat de plannen vandaag zijn ingediend bij de gemeenteraden van de betrokken steden en bij de provincies.

De totale kosten van de Vuelta-start worden geschat op 15 miljoen euro. De gemeenten en provincies zullen garant staan voor 6,4 miljoen, waarbij de provincie en gemeente Utrecht met 4,2 miljoen het merendeel van de financiering op zich zal nemen. De gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant zullen 2,2 miljoen in het laatje leggen.

Het is de bedoeling dat op donderdagavond een ploegenpresentatie wordt gehouden in Utrecht. Op vrijdag zal de Vuelta daadwerkelijk in gang schieten in de Domstad met een ploegentijdrit van om en nabij de 25 kilometer. In het weekend volgt op zaterdag een rit in lijn vanuit Den Bosch naar opnieuw Utrecht, met mogelijk een passage over de Utrechtse Heuvelrug en aankomst op het Utrecht Science Park. De laatste etappe op Nederlands grondgebied voert de renners van en naar Breda.

In het geval er genoeg geld beschikbaar wordt gesteld voor het project, willen Utrecht en Brabant zich begin april officieel kandidaat stellen. Men verwacht dat de Vuelta-organisatie met een definitief antwoord komt voor de start van de komende editie van de Spaanse ronde, die op 25 augustus plaatsvindt in Málaga.

Ik ben voorstander van de Vuelta-start 2020 in Utrecht, Den Bosch en Breda.

  • Eens (78%, 878 stemmen)
  • Oneens (17%, 186 stemmen)
  • Geen mening (5%, 60 stemmen)

Aantal stemmen: 1.124

Stem


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties