Mathieu van der Poel: “Het kunnen er misschien nog meer worden”

Door Nick Doup, zondag 18 februari 2018 om 18:48

Foto: Orange Pictures / André Weening (archief)

Mathieu van der Poel is nog niet klaar met winnen in het seizoen 2017-2018. De Europees kampioen evenaarde vandaag in Hulst het record van Sven Nys door zijn dertigste zege te pakken, maar hij sluit niet uit dat hij ook nog voor nummer 31 en 32 gaat.

“Ik vond hier een parcours dat me echt op het lijf is geschreven”, zegt Van der Poel tegen Sport.be, “en ik had natuurlijk de motivatie om mijn dertigste zege van het seizoen te boeken in Hulst. Ik kreeg op het einde van de cross een bordje met het getal 30 op. Ik vond het dan ook leuk om daarmee de eindmeet te overschrijden. Let wel, dit was zeker niet afgesproken.”

Van der Poel wist waar hij vandaag voor ging rijden. “Natuurlijk had ik er rekening mee gehouden dat ik vandaag voor de dertigste keer zou kunnen winnen. Bovendien was ik even met mijn broer op pad. We beslisten meteen om met twee door te gaan, maar plots kwam ik alleen te zitten en ben dan maar blijven doorgaan”, aldus Mathieu, die David als zesde zag eindigen. “Deze dertigste zege doet deugd. Het toont aan welk superseizoen ik heb. Had iemand dit ooit gezegd voor de start van het seizoen dan zou ik toch wel raar gekeken hebben, maar het is nu eenmaal een feit. En het kunnen er misschien nog meer worden.”

Woensdag staat Van der Poel nog aan de start van de Masters in Waregem. Volgende week zondag is in Oostmalle de Sluitingsprijs. Hij kan zijn totaal dus brengen tot 32.

Met hoeveel zeges eindigt Mathieu van der Poel zijn seizoen?

  • 32 (79%, 2.019 stemmen)
  • 31 (18%, 474 stemmen)
  • 30 (3%, 77 stemmen)

Aantal stemmen: 2.570

Stem


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties