Jonathan Hivert onverslaanbaar in Tour du Haut Var

Door Nick Doup, zondag 18 februari 2018 om 17:11

foto: Sirotti

Na de eerste etappe heeft Jonathan Hivert ook de tweede etappe én het eindklassement op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie schoof in de finale mee met een sterke kopgroep en wist vervolgens in Flayosc zijn medevluchters te kloppen in de sprint. Hij verwees Alexis Vuillermoz en Rudy Molard naar de plekken twee en drie.

Vier mannen kleurden de etappe vanuit de vroege vlucht: Benoît Jarrier (Fortuneo-Samsic), Jérémy Lecroq (Vital Concept), Evaldas Siskevicius (Delko-Marseille Provence-KTM) en Fernando Barcelo (Euskadi-Murias). Zij kregen bijna zes minuten cadeau van het peloton dat aangevoerd werd door Direct Energie, de ploeg van leider Jonathan Hivert. Voor Barcelo was het zijn tweede avontuur op rij, want gisteren was hij ook al actief in de vlucht.

Met de laatste beklimming van de St. Pierre de Tourtour in zicht stak AG2R La Mondiale een handje bij. Siskevicius hield het langst stand van de vluchters, maar op de slotklim was ook zijn liedje uitgezongen. De betere klimmers lieten zich vervolgens zien: Thibaut Pinot, Rudy Molard, Valentin Madouas, Alexis Vuillermoz en Mauro Finetto sprongen weg. Leider Hivert haakte zijn wagonnetje aan en geraakte mee over de top. Marco Canola miste de slag en moest zich terug laten zakken in het peloton, dat op 45 seconden volgde.

Wat resteerde was een kleine twintig kilometer aan afdaling en een korte helling richting de finish in Flayosc. Daarop probeerde Molard iedereen te verrassen, maar Hivert wist hem terug te halen en door te sprinten tot de streep. De voormalig renner van Belkin wist zich daardoor ook van de eindzege te verzekeren.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties