Optreden Eenkhoorn stemt LottoNL-Jumbo tevreden

Door Youri IJnsen, donderdag 15 februari 2018 om 19:52

foto: LottoNL-Jumbo

In zijn tweede koersdag als prof toonde Pascal Eenkhoorn zich donderdagmiddag tot diep in de finale van de tweede rit in de Ruta del Sol. Het 21-jarige talent moest zijn vluchtmakkers op acht kilometer voor het einde laten gaan, maar ook zij waren als een muis voor de kat. “Maar dat maakt zijn prestatie niet minder knap”, vindt ploegleider Frans Maassen.

Aanvalsdrang
In het beloftencircuit kenmerkte Eenkhoorn zich als aanvaller en die lijn zette hij donderdag voort bij de profs. “Hij was gisteren gevallen, maar Pascal heeft vandaag echt karakter getoond”, vertelt Maassen op het digitale thuis van LottoNL-Jumbo. “Hij verdiende het om mee te zitten in die ontsnapping. We wisten van te voren dat het geen ideale aankomst voor hem was. Dat hij niet tot het eind mee kon, maakte zijn prestatie niet minder knap.” Eenkhoorn werd uiteindelijk 65ste op net geen zes minuten van ritwinnaar Wout Poels.

‘We staan er goed voor’
De ploegleider kan leven met het resultaat van zijn ploeg in Spanje. Met Steven Kruijswijk (elfde), Koen Bouwman (zeventiende) en Floris De Tier eindigden drie LottoNL-Jumbo-renners bij de eerste 23 in de daguitslag. Stef Clement werd 34ste, op twee minuten en 24 seconden van Poels. Met de tijdrit van zondag in het verschiet, ziet Maassen kansen. “Steven zat er lang bij. Uiteindelijk komt hij net buiten de top-10 over de finish. Hij staat er goed voor. Dat geldt eigenlijk voor het team in de hele breedte hier.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties