Dylan Groenewegen zegeviert in eerste rit Volta ao Algarve

Door Nick Doup, woensdag 14 februari 2018 om 18:04

foto: Sirotti

Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe in de Volta ao Algarve op zijn palmares bijgeschreven. De sprintkopman van LottoNL-Jumbo wist in Lagos Arnaud Démare (FDJ) voor te blijven in de massasprint. Het is voor Groenewegen zijn tweede zege van het seizoen en hij is ook direct de eerste leider in het klassement.

Kort na de start in de badplaats en het feestoord Albufeira ontstond al een kopgroep. Josu Zabala, Nuno Almeida, David Livramento, Luís Afonso en João Rodrigues sloegen de handen ineen. De voorsprong groeide richting de drie minuten voor het vijftal.

Vluchters hebben mot
Het verschil bleef, naarmate finishplaats Lagos naderde, schommelen rond de anderhalve minuut. LottoNL-Jumbo, FDJ, Trek-Segafredo en BMC voerden het peloton aan. Even leek de kopgroep op 30 kilometer van de meet al ingerekend te worden, maar toen kregen ze weer even wat extra ruimte. Afonso en Zabala bleven het langst over aan de kop van de koers. Zij bleken niet de beste vrienden te zijn en hadden de nodige vetes onderling, waarbij ook handgebaren aan te pas kwamen. Uiteindelijk werden ze zestien kilometer voor de streep gegrepen.

LottoNL-Jumbo houdt alles bij elkaar
Vijf renners probeerden van da moment te profiteren na een passage door een klein dorpje. Onder hen Tony Martin, Pieter Serry en Stefan Küng. De sprintersploegen, waaronder LottoNL-Jumbo, waren er als de kippen bij om het gat weer te dichten. José Goncalves en Tom Devriendt kregen even later wel wat ruimte, maar vier kilometer voor de finish was hun boek gesloten.

Na de algemene hergroepering werden de treintjes op de rails gezet. FDJ nam het voortouw, maar in de laatste rechte lijn was het Franse treintje ontregeld. Dylan Groenewegen had zich geplaatst in het wiel van Arnaud Démare. De Nederlander zette zijn sprint vroeg in en hield daarna de Franse kampioen achter zich. Hugo Hofstetter (Cofidis) werd derde.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties