Froome: “Ik vraag slechts om een eerlijk proces”

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018 om 11:57

foto: Sirotti

Chris Froome is vanmorgen voor de start van de openingsrit van de Ruta del Sol kort ingegaan op de veelbesproken Salbutamol-zaak. De viervoudig Tourwinnaar liet weten dat ‘niemand dit zo snel mogelijk opgelost wil hebben als ik’.

Froome testte vorig jaar positief op het middel Salbutamol in de 18e etappe van de Vuelta a España. Desondanks maakte de Brit vandaag zijn seizoensdebuut in de Ruta del Sol. Het nieuws dat hij aan de start zou staan van de Spaanse rittenkoers leverde een storm van kritiek op.

Froome benadrukte zijn onschuld. “Ik heb niets fout gedaan en dat wil ik aantonen”, zei hij volgens Cyclingnews. “Er is veel verkeerde informatie naar buiten gekomen en veel mensen begrijpen deze zaak niet goed. Dit had vertrouwelijk moeten blijven. Ik sta hier niet om te vragen om het voordeel van de twijfel, ik vraag slechts om een eerlijk proces.”

4.000 kilometer
Hij gaf aan dat de afgelopen periode niet makkelijk was. “Het is zeker zwaar geweest, het was zwaar voor iedereen.” De Brit fietste in de maand januari meer dan vierduizend kilometer, wat neerkomt op 142 kilometer per dag. “Ik heb wel echt genoten op de fiets. Uiteraard heb ik dit jaar ambitieuze doelen in de Giro d’Italia en de Tour de France.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties