Rafał Majka reageert op dopingverhaal: “Ik ga niet akkoord met dergelijke laster”

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 om 22:17

foto: Sirotti (archief)

Rafał Majka heeft op Facebook gereageerd op het Italiaanse dopingonderzoek waarin zijn naam naar voren is gekomen. De Poolse klimmer verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen en “gaat niet akkoord met dergelijke laster”. Daarnaast ontkent hij ooit deel uitgemaakt te hebben van de Altopack-ploeg die in opspraak is.

De 28-jarige renner wordt door een oud-ploegleider beschuldigd van het gebruik van verboden middelen tijdens zijn beloftentijd (2008-2010). In deze periode in Italiaanse dienst zou hij testosteron en groeihormonen hebben genomen. “Verwijzend naar de berichten en publicaties waarin het woord ‘doping’ dicht bij mijn naam voorkomt, verklaar ik dat ik niet akkoord ga met dergelijke laster”, aldus Majka. “Omdat het mij bloot kan stellen aan het verlies van vertrouwen bij mijn vrienden, mijn fans en rechtstreeks invloed heeft op mijn goede naam.”

‘Directe aanval op mijn successen’
De coureur van BORA-hansgrohe vindt het een ernstige aanval op zijn persoon. Hij noemt het ondoordacht. “Dit soort valse informatie kan mijn imago als atleet ruïneren en het is een directe aanval op mijn voorbije successen, die ik bereikt heb door hard te werken, offers te brengen en door te vertrekken bij mijn familie.”

“Ik ben trots om mijn wielerploeg en mijn land te vertegenwoordigen op internationale evenementen”, vervolgt de tweevoudig winnaar van de bolletjestrui in de Tour. “Ik kan niet toestaan dat mijn naam genoemd wordt met eventuele oneerlijke activiteiten waar ik heb niets mee te maken heb. Ik ben nooit lid geweest van het Altopack-team waarvoor het onderzoek naar de overtreding van de anti-dopingregels nu in behandeling is.” Of Majka stappen onderneemt tegen deze beschuldigingen, is niet bekend.

Majka begon zijn seizoen eind januari met een vijfde plek in de Vuelta a San Juan. Volgende week staat hij aan de start van de Abu Dhabi Tour.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties