Coquard: “Hikte al een tijdje tegen die overwinning aan”

Door Koen Middendorp, dinsdag 13 februari 2018 om 17:24

foto: Sirotti

Voor Bryan Coquard begon 2018 allesbehalve positief, nadat in januari bekend werd dat zijn ploeg Vital Concept naast een wildcard greep voor de komende Tour de France. De Franse spurter liet in de Tour of Oman met ritwinst echter zien klaar te zijn voor zijn zesde profjaar. “Ik ben zo blij dat ik de ploeg eindelijk kan terugbetalen”, aldus Coquard na afloop van de etappe.

Voor de Fransman zal de zege aanvoelen als een kleine bevrijding, na enkele dichte ereplaatsen in de Sharjah Tour en de Ster van Bessèges. “Ik zat al een tijdje tegen die overwinning aan te hikken. In de voorbije wedstrijden kon ik het puike werk van de ploeg niet afronden. Daarom ben ik ook zo blij dat het vandaag wél is gelukt. De Tour of Oman is daarnaast een belangrijke koers, omdat het de eerste wedstrijd is waarvoor we zijn uitgenodigd door de ASO.”

De etappe verliep naar eigen zeggen op rolletjes. “We wisten wat we moesten doen, en ons plan verliep perfect. Het was cruciaal om de laatste bocht als eerste aan te snijden. Op vijfhonderd meter van de streep wist Sunweb ons te overvleugelen, maar met dank aan Kris (Boeckmans) kon ik in een perfecte positie aan mijn sprint beginnen.”

Nu de kop eraf is voor Coquard, kijkt de voormalig baanrenner met vertrouwen uit naar de rest van de ronde. “Morgen staat er een lastige etappe op het menu, maar ik zal er alles aan doen om te overleven. De ronde kan voor ons echter niet meer stuk. Alles wat er nu nog bijkomt, is mooi meegenomen.”


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties