Kortere etappes in Ronde van België voor aantrekkelijkere koers

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 om 10:16

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

De organisatie van de Ronde van België heeft de lengte van de etappes van de komende editie ingekort om de koers attractiever te maken. Ook hebben de ritten enkele plaatselijke ronden. Dat is bekendgemaakt bij de onthulling van het parcours.

“De lengte van de etappes is bewust ingekort”, meldt organisator Golazo. “Kortere ritten staan garant voor een aantrekkelijkere koers. We zorgen ook zoveel mogelijk voor enkele plaatselijke ronden aan de start en finish om het voor de supporters langs de kant attractiever te maken.”

De koers is vergeleken met vorig jaar zo’n tachtig kilometer korter. In 2017 werden in vijf etappes ruim 740 wedstrijdkilometers afgelegd; dit jaar geeft de rekenmachine ‘slechts’ 661,1 kilometer aan. De kortste rit in lijn vorig jaar (176,3 kilometer) was bijna even lang als de langste van 2018, 179 kilometer.

Het parcours
De 88e editie van de Ronde van België begint 23 mei met een rit in lijn, die start en finisht in Buggenhout. Het parcours is biljartvlak en dat heeft de sprinters de kans zich te tonen. De tweede etappe over 162 kilometer start in Lochristi. De aankomst is in Knokke-Heist aan de kust.

Dan volgt een individuele tijdrit over 10,6 kilometer, die voor een eerste schifting moet zorgen in het klassement. Zaterdag staat de koninginnenrit op het programma, een 151,5 kilometer lange rit in de provincie Luik met start en aankomst in Wanze. Onder andere de Muur van Huy, de Côte d’Ereffe en de Côte Chemin du Comte – bekende beklimmingen uit onder meer de Waalse Pijl – moeten door het peloton worden beteugeld.

Het peloton start op de slotdag in Landen. De 88e Ronde van België kent op 27 mei zijn winnaar in Tongeren. In 2017 ging de eindoverwinning naar Jens Keukeleire.

Etappeschema flag-be Ronde van België 2018
woensdag 23 mei: Buggenhout – Buggenhout (179 km)
donderdag 24 mei: Lochristi – Knokke-Heist (162 km)
vrijdag 25 mei: Bornem – Bornem (10,6 km, individuele tijdrit)
zaterdag 26 mei: Wanze – Wanze (151,5 km)
zondag 27 mei: Landen – Tongeren (158 km)


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties