Mikel Landa rijdt Ardennenklassiekers

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 om 16:40

Mikel Landa voegt dit jaar de Ardennenklassiekers toe aan zijn programma. Dat zegt de 28-jarige Bask op de site van zijn ploeg Movistar. De voorbije jaren liet hij de wedstrijden links liggen.

Landa maakt woensdag zijn seizoensdebuut in de Ruta del Sol. “Het zal lastig worden om mee te doen voor de overwinning”, geeft hij aan. “Veel kanshebbers hebben al de nodige koerskilometers gepakt in Australië, Mallorca en Valencia. Ik heb desalniettemin goed kunnen trainen en ik voel mij goed. Hoewel ik nog wat wedstrijdritme mis, denk ik dat ik mij met de besten kan meten.”

Landa wil zin april starten in de Ardennenklassiekers. Hij stond in 2013 aan de start van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. In beide wedstrijden haalde hij de finish niet. “Na Andalusië zal ik Tirreno-Adriatico rijden. Daarna volgt de Ronde van het Baskenland. Daar wil ik goed zijn en ga ik op jacht naar succes. Vervolgens wil ik terugkeren naar de Ardennenklassiekers. Het parcours van die wedstrijden bevalt mij. Daarnaast is het fantastisch om van Alejandro Valverde te kunnen leren. Ik denk dat ik in de Tirreno al in een goede vorm zal verkeren, maar mijn belangrijkste doel is in topvorm te raken voor de Ronde van het Baskenland en de Ardennenklassiekers.”

 

 


De 2018 collectie van Castelli: Gratis bezorging & retourneren

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

De beste deals voor binnenbandjes! o.a. Continental & Vredestein

Reacties Toon reacties Verberg reacties