Van Avermaet: “Jammer dat enkele grote namen de Omloop overslaan”

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 om 15:29

Over twaalf dagen staat met de Omloop het Nieuwsblad de eerste afspraak voor de klassiekers op de kalender. De Vlaamse voorjaarskoers heeft dit jaar te maken met de nodige afmeldingen. Onder meer Peter Sagan, John Degenkolb en Alexander Kristoff zijn op zaterdag 24 februari niet van de partij. Titelverdediger Greg Van Avermaet betreurt het ontbreken van zijn concurrenten. “Dat is ergens wel jammer”, vertelt hij aan Sporza.

Zelf kan hij zich de afmelding van zijn concurrenten niet zo goed voorstellen.”Ik begrijp dat ook niet zo goed als klassiek coureur. Het is niet dat er zoveel kansen zijn in het voorjaar op een grote zege en daar hoort de Omloop volgens mij wel bij. Als je dan niet van de partij bent, dan mis je al een kans,” aldus Van Avermaet.

Voordat het zover is, staat hij morgen eerst aan de start van de Tour of Oman. Van Avermaet start er met de ambitie een etappe te winnen. “Op één of andere manier is het me hier nog nooit gelukt, maar dit jaar zie ik toch drie ritten die me echt moeten liggen”, geeft hij aan. Oman is voor hem een belangrijk tussenstation richting het voorjaar. “Meestal heb ik Oman nog nodig om goed te zijn in dat voorjaar en na sommige ritten malen we met de ploeg dan ook nog enkele kilometers. Als je dan huiswaarts keert met 1100 à 1200 km in de benen heb je goed gewerkt. Een zege is altijd fijn, maar ik heb nu al twee keer na Oman de Omloop gewonnen, dus dan heb je ook een vroege zege te pakken en dat geeft dan wel vertrouwen”, klinkt het.


De 2018 collectie van Castelli: Gratis bezorging & retourneren

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

De beste deals voor binnenbandjes! o.a. Continental & Vredestein

Reacties Toon reacties Verberg reacties