Van Poppel na chaotische finale: “Blij dat ik nog mee kon sprinten”

Door Ties Wijntjes, zondag 11 februari 2018 om 19:34

foto: Marcel Koch (archief)

Danny van Poppel eindigde vandaag als tweede in de Clásica de Almería, achter Caleb Ewan. Een valpartij in het peloton ontregelde de sprintvoorbereiding van LottoNL-Jumbo. Op de website van de ploeg vertelt hij over de chaotische finale.

De aanloop naar de sprint liep grotendeels volgens plan, tot een valpartij roet in het eten gooide. “Het was een relaxte koers. De ploeg heeft hard gewerkt en het gat naar de kopgroep gedicht. Op het laatst waren er twee plaatselijk rondjes en we zaten met de gehele ploeg goed van voren, maar op een spekgladde rotonde ging het mis. Ik kon nog maar net aanhaken bij de eerste groep”, legt Van Poppel uit.

Vervolgens lukte het de spurtbom wel nog om een goede positie voor de sprint te vinden. “In de sprint zat ik bij Ewan in het wiel maar wilde niet te snel aangaan door de tegenwind”, legt hij uit. Desalniettemin lukte het niet de Australiër te verslaan. “Ik schoot ook nog uit mijn pedaal en kon hem niet meer remonteren. Het is jammer dat ik het ploegwerk niet heb kunnen afmaken, maar ben blij dat ik toch nog heb kunnen meesprinten.”


De 2018 collectie van Castelli: Gratis bezorging & retourneren

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

De beste deals voor binnenbandjes! o.a. Continental & Vredestein

Reacties Toon reacties Verberg reacties