Van der Poel: “Die 30 zeges zijn echt wel een doel”

Door Ties Wijntjes, zondag 11 februari 2018 om 17:51

Foto: Orange Pictures / André Weening (archief)

Mathieu van der Poel schreef vandaag in Hoogstraten de voorlaatste manche van de Superprestige op zijn naam. Op de website van zijn ploeg Corendon-Circus vertelt hij dat de overwinning van vandaag zoet smaakt, maar hij nog altijd op jacht is naar meer.

Broer David mocht vandaag mee het podium op, wat de Europees kampioen tevreden stemt. ”Het doet deugd dat David eindelijk dat podium te pakken heeft. En fijn dat ik er zelf ook opsta”, vertelt hij. Waar hij uiteraard op zoek was naar een goede eindklassering, hield hij het resultaat van zijn broer zeker in zijn achterhoofd. “Ik heb geprobeerd rekening te houden met David, maar ik kwam solo voorop en uiteindelijk heeft hij het zelf helemaal klaargespeeld. Zelf ben ik uiteraard erg tevreden met zege nummer 28. Die 30 zeges zijn echt wel een doel”, legt hij uit.

Voor David is het zijn eerste podiumplek in een klassementscross, wat voelt als de kers op de taart na wat hij zelf zijn beste seizoen ooit noemt. “Het zat er een beetje aan te komen, maar simpel is het niet. Dit is zeker en vast mijn beste seizoen ooit. Dat was het al, maar deze derde plaats zorgt wel voor iets extra. En het seizoen is nog niet afgelopen. Ik wil er ook de laatste crossen nog iets van maken”, vertelt de oudere broer van Mathieu.

Behaalt Mathieu van der Poel dit seizoen 30 zeges?

  • Ja (94%, 2.649 stemmen)
  • Nee (6%, 179 stemmen)

Aantal stemmen: 2.828

Stem


De 2018 collectie van Castelli: Gratis bezorging & retourneren

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

De beste deals voor binnenbandjes! o.a. Continental & Vredestein

Reacties Toon reacties Verberg reacties