Nieuwe overwinning voor Van der Poel in Hoogstraten

Geplaatst op zondag 11 februari 2018 om 16:00

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)

Mathieu van der Poel heeft de Superprestigewedstrijd in Hoogstraten op zijn naam geschreven. De Europese kampioen van Corendon-Circus bleef Laurens Sweeck en zijn broer David voor na een lastige moddercross.

Gesloten openingskwartier
De debatten bleven in Hoogstraten vanmiddag lang gesloten. Ongetwijfeld zat de mindere start van Mathieu van der Poel daar voor iets tussen. De Europese kampioen kwam niet goed uit de startblokken en werd dan ook nog eens opgeschrikt door de mat die dienst deed als aankomstlijn. Die was door de wind omhoog gewaaid. Van der Poel sprong erover, maar kwam toch pas in vijftiende positie terecht.

De snelste start was net als gisteren in Lille weggelegd voor Toon Aerts. Wereldkampioen Wout van Aert was goed mee, maar door de stevige (tegen)wind werd het tempo toch vooral gedrukt. Michael Vanthourenhout waagde aan het einde van de openingsronde een aanvalspoging, maar Van der Poel – in één indrukwekkende inspanning naar plek twee geschoven – dichtte het kloofje zonder al te veel moeite.

Van Aert geeft aanzet, Van der Poel rijdt weg
Van der Poel was niet van plan om die inspanning door te trekken. De Europese kampioen liet na het bijbenen van Vanthourenhout het tempo weer zakken en zo kwamen een tiental renners weer in zijn spoor. Het was Van Aert die in de derde ronde het tempo stevig optrok, in de hoop die groep uit elkaar te rijden. De beide Van der Poel-broers haakten hun wagonnetje aan, maar toen Mathieu nog geen vijf minuten later naar de leiding ging, was er geen houden meer aan. Van Aert kon de versnelling niet pareren.

In korte tijd reed Van der Poel een halve minuut weg van zijn opponenten, die inmiddels wel hadden begrepen dat ze vandaag weer voor plek twee zouden moeten strijden. Van Aert en David van der Poel konden hun inspanning ook niet doortrekken en kwamen in een gezelschap van een tiental renners terecht. Uiteindelijk wist Laurens Sweeck zich daar nog uit af te scheiden. David van der Poel was de beste in de sprint voor het brons. Wereldkampioen Van Aert sloot zijn crossseizoen af op plaats zes.

Eindklassement Superprestige nu al op zak
Van der Poel telt één manche voor het einde van de Superprestige een voorsprong van vier punten op Van Aert in het klassement. Maar aangezien Van Aert in Middelkerke niet aan het vertrek komt, heeft de Europese kampioen het klassement nu al binnen.

Superprestige veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 7: Hoogstraten

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) op 22s
3. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 30s
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) in z.t.
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 32s
6. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 35s
7. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 38s
8. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst) op 40s
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 46s
10. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus) op 1m03s


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties