Ewan verslaat Van Poppel in Clásica de Almería

Door Ties Wijntjes, zondag 11 februari 2018 om 17:04

foto: Sirotti (archief)

Caleb Ewan heeft in Roquetas de Mar de Clásica de Almería op zijn naam geschreven. Hij was in een massasprint Danny van Poppel en Timothy Dupont te snel af.

Al na zeven kilometer koers was er een kopgroep van een gelijk aantal renners. Axel Journiaux (Direct Energie), Rob Britton (Rally), Marc Buades (Fundación Euskadi), Diego Rubio (Burgos-BH), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin) en Cristian Rodríguez (Caja Rural-Seguros RGA) waren de renners die het hazenpad kozen. Ze zouden een voorsprong van ongeveer vier minuten krijgen van het peloton, dat door LottoNL-Jumbo en Mitchelton-Scott werd aangevoerd.

Strijd om berg- en puntentrui
Aan het begin van de koers volgden de verschillende sprints voor de punten- en bergtrui elkaar snel op. De eerste tussensprint was een prooi voor Journiaux, voor De Bondt en Rubio. Ook op de eerste beklimming van de dag, pakte Journiaux de volle mep aan punten, dit maal voor Rodríguez en Belkov. De tweede tussensprint van de dag wist De Bondt op te eisen, voor Belkov en Journiaux. Terwijl de voorsprong was geslonken naar ongeveer twee minuten wist Journiaux nog eens wat bergpunten te pakken, op de tweede beklimming van de dag hield hij Belkov en Rodríguez af.

Ondanks zijn sterke optreden in de tussensprints zou de Fransman niet de bergtrui opeisen. Rodríguez won deze trui, door op de laatste beklimming van de dag als eerste boven te komen, voor Belkov en Journiaux. De Bondt toonde zich ook in de derde en vierde tussensprint het sterkst, beide keren voor Journiaux. De andere renners mengde zich verder niet in de strijd om het puntenklassement, welke De Bondt op zijn naam schreef. Met nog 35 kilometer te gaan werd de kopgroep bijgehaald door het peloton.

Massasprint
Gedurende de twee lokale rondes hielden de sprintersploegen het tempo hoog en wist niemand te ontsnappen. Het peloton stevende vervolgens af op een massasprint. Ewan (Mitchelton-Scott) toonde zich hierin het sterkste, voor Van Poppel (LottoNL-Jumbo) en Dupont (Wanty-Groupe Gobert).


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties