Van Aert had slapeloze nachten na uitspraken Adrie van der Poel

Door Julian Dubbeld, zaterdag 10 februari 2018 om 19:38

foto: Jos Kafoe

Wout van Aert heeft in een interview met Het Nieuwsblad laten weten dat hij slapeloze nachten heeft gehad na de uitspraken van Adrie van der Poel. Van der Poel zei tijdens de wedstrijd dat het leek alsof Van Aert niet ademde.

“Ja, ik heb in Spanje wakker gelegen van de woorden van Adrie van der Poel. Ik ben ook maar een mens en trek met dat toch aan. Als je zo’n wereldtitel pakt, wat toch wel één van de mooiste momenten in mijn carrière was, dan verwacht je niet dat er zo maar iets uit de lucht gegrepen gaat worden. Dat vond ik toch wel héél jammer. Ik heb er even tijd voor nodig gehad om dat te verwerken.”

Vader Van der Poel was zich later deze week tegen Sporza van geen kwaad bewust: “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment.” Met “ze” bedoelt Van der Poel Michel Wuyts, die insinueerde dat Van der Poel doelde op het gebruik van medische middelen bij Van Aert.

Van Aert kwam er in de Krawatencross in Lille vandaag niet aan te pas. De kersverse wereldkampioen eindigde op een achtste plaats op bijna twee minuten van Mathieu van der Poel.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties