Urán doorbreekt hegemonie Quick-Step Floors in Colombia Oro y Paz

Door Julian Dubbeld, zaterdag 10 februari 2018 om 18:51

Foto: Sirotti

Rigoberto Urán heeft na een spetterende slotklim de vijfde etappe in de Colombia Oro y Paz gewonnen. Na 164 kilometer koers moest er door Urán, Quintana, Henao en Bernal gesprint worden voor de overwinning. Urán bleek hierin nipt voor Quintana de snelste te zijn. Alaphilippe verliest zijn leiderstrui aan Quintana.

Vroege vlucht krijgt weinig ruimte
In de vijfde etappe van de Colombia Oro y Paz trokken er vroeg in de wedstrijd elf renners op uit naar Salento. In deze groep zaten geen grote namen, maar door de nog kleine tijdsverschillen in het klassement liet Quick-Step Floors de voorsprong nooit verder oplopen dan twee minuten. Uit deze groep bleef Rodrigo Contreras, die in 2016 zijn contract bij Quick-Step Floor inleverde, als laatste over. De Colombiaan werd op de slotklim ingerekend.

Vier Colombianen de sterkste op slotklim
Op de slotklim naar Salento zetten Movistar en Sky zich op kop van het peloton om de klim hard te maken. Het peloton werd uitgedund, maar Narvaez en Alaphilippe gaven nog geen krimp. Toen Henao en Quintana vervolgens in de laatste kilometer op de pedalen gingen staan, viel voor het duo van Quick-Step Floors het doek. Toptalent Bernal trok tot de finish stevig door, maar kon niet voorkomen dat het uit zou draaien op een sprint. In de sprint trok Urán aan het langste eind voor Quintana en Bernal.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties