Di Grégorio wint koninginnenrit in Tour La Provence

Door Julian Dubbeld, zaterdag 10 februari 2018 om 16:40

Foto: Sirotti

Op de flanken van de Col de l`Espigoulier heeft Remy di Grégorio de ritwinst gegrepen in de Tour La Provence. Na een rit van 144 kilometer bleek op de slotklim Di Grégorio de sterkste te zijn van een groepje van dertien renners. Lilian Calmejane en Tony Gallopin eindigden op een tweede en derde plaats, Alexandre Geniez wist met een zevende plaats zijn leiderstrui te behouden.

Pas na veertig kilometer ontstond een kopgroep van vijf met daarin de renners Jimmy Turgis (Cofidis), Ludovic Robeet (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole), Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Prodir) en Lucas de Rossi (Delko Marseille-Provence KTM). De groep wist een voorsprong van drie minuten bij elkaar te rijden, maar met nog 45 kilometer te gaan werden ze ingerekend.

Tom Dernies probeert, maar strandt op slotklim
Met nog 35 kilometer te gaan rijdt Tom Dernies (Roubaix-Lille Métropole) weg uit het peloton en de Belg rijdt al gauw een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar, maar op de slotklim wordt ook hij ingerekend.

Veel speldenprikken op l`Espigoulier, Di Grégorio de sterkste
Op de slotklim probeerden veel renners uit het groepje der favorieten te rijden, waaronder de ritwinnaar in de Tour van vorig jaar Calmejane en Di Grégorio, maar niemand wist definitief weg te rijden. Een groepje van dertien renners, met daarin de klassementsleider Alexandre Geniez, reed vervolgens de laatste kilometer in, waarin Di Grégorio de sterkste bleek voor Calmejane en Gallopin.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties