Mathieu van der Poel leidt van start tot finish in Lille

Geplaatst op zaterdag 10 februari 2018 om 16:02

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Mathieu van der Poel heeft een week na het wereldkampioenschap toch weer kunnen winnen. De Europees kampioen was de beste in de Krawatencross te Lille. Tim Merlier en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

Van der Poel wil absoluut niet wachten
Van de ziekte die Van der Poel woensdag nog van de Parkcross in Maldegem weghield, was vandaag maar weinig te merken. De Europees kampioen kwam voortreffelijk uit de startblokken en besloot om direct een hoog tempo op te leggen. Aanvankelijk pikte Toon Aerts, de vierde van het WK, nog even aan, maar toen die nog geen minuut later een fout maakte in het zand, was Van der Poel alweer alleen.

Naar goede gewoonte maakte Van der Poel van de tweede ronde gebruik om zijn kloof uit de diepen. Aerts volgde na twee ronden op een kwartminuut. Nog eens vijftien seconden verderop vormde er zich een groepje met alle andere grote namen, waaronder wereldkampioen Wout van Aert. Die had er een weekje vakantie opzitten, zonder fiets. Van Aert richt zijn pijlen nu op het Vlaamse voorjaar, waar hij zich van de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix graag wil meten met Greg Van Avermaet en co.

Merlier en Sweeck met duel voor zilver
Het groepje met Van Aert, dat Aerts toen al bij de lurven had gevat, spatte halverwege uit elkaar. Hun achterstand bedroeg op dat moment een veertigtal seconden op Van der Poel, die stiekem al aan de cross van morgen in Hoogstraten mocht beginnen denken. Tim Merlier en Laurens Sweeck toonde zich ‘the best of the rest’ en vochten in een pittig sprintje de strijd om de tweede plaats uit. Merlier, altijd snel aan de meet, toonde zich de vinnigste. Ploegmaat Van Aert kwam pas als achtste over de streep.

DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018
Uitslag manche 8: Lille

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 38s
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) in z.t.
4. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) op 57s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 1m12s
6. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 1m20s
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions) op 1m30s
8. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 1m48s
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) op 2m03s
10. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 2m31s


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties