Viviani na binnenhalen eindzege: “Was heel erg gespannen”

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 februari 2018 om 14:28
Elia Viviani is eindwinnaar van de Dubai Tour 2018

foto: Sirotti

Dat Elia Viviani bevrijd is van het Sky-juk, blijkt wel uit zijn spetterende seizoensbegin. De Italiaan van Quick-Step Floors boekte vandaag in Dubai alweer zijn derde én vierde seizoenszege. “Toch kende ik vanmorgen erg veel stress”, zo verklapte de 29-jarige renner na afloop van de slotrit.

Het feit dat Viviani de slotetappe moest aanvatten met een voorsprong van slechts twee seconden, bracht naar eigen zeggen flink wat stress met zich mee. “Ik probeerde relaxed over te komen, maar voelde me wel degelijk nerveus. Een voorsprong van twee seconden betekent niets.”

“De tactiek van de ploeg was dan ook om een kopgroep de ruimte te geven, die vervolgens zou bikkelen om de bonificatieseconden. In de sprint kon ik maar net de valpartij ontwijken. Met dank aan Fabio (Sabatini) konden we het gaatje nog dichten, en met nog vijftig meter te gaan wist ik dat mijn moment gekomen was.”

Viviani beschouwt zijn eindzege in Dubai als een opstap naar meer. “Ik wil een van de beste sprinters ter wereld worden. Dit is een stap in de goede richting.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties