Alaphilippe na dubbelslag: “Had hier niet op gerekend”

Door Koen Middendorp, zaterdag 10 februari 2018 om 11:28

foto: Maximiliano Blanco

Julian Alaphilippe sloeg gisteren een dubbelslag in de Colombia Oro y Paz (2.1). De Franse puncheur toonde zich de sterkste op de slotklim naar El Tambo, en veroverde en passant ook nog de leiderstrui. “Ik had niet gerekend op ritwinst”, zo stelde hij na afloop tegenover de verzamelde pers.

De 25-jarige Fransman wist in de finale een aanval van Sergio Henao te counteren. “Ik kon me de hele dag verstoppen omdat we enkele renners mee hadden in de kopgroep. Het bleek de perfecte strategie. Op de slotklim wist ik dat we Henao in de gaten moesten houden, en daarom besloot ik te wachten op zijn demarrage. Ik kon hem uiteindelijk nog van repliek dienen.”

Met zijn ritzege treedt Alaphilippe in de voetsporen van Bernard Hinault. De vijfvoudig Tourwinnaar was gisteren namelijk nog de laatste Fransman die een zege wist te boeken op Colombiaanse bodem. In 1986 zegevierde Le Blaireau in de zevende etappe van de Clasico RCN.

De renner van Quick-Step Floors is dan ook erg blij met zijn eerste zege van het seizoen. “Toen ik deze week aankwam in Colombia, had ik nooit gedacht dat ik een etappe zou winnen. Het is dan ook fantastisch dat het wel is gelukt, zeker ook omdat ik moest opboksen tegen de beste klimmers ter wereld. Ik hoop de leiderstrui nu vast te kunnen houden, maar ik weet ook dat de komende twee etappes nog lastiger zullen worden.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties