Alaphilippe slaat dubbelslag op El Tambo in Colombia Oro y Paz

Door Youri IJnsen, vrijdag 9 februari 2018 om 19:20

foto: Maximiliano Blanco

De vierde etappe in de Colombia Oro y Paz 2018 is bijgeschreven op het palmares van Julian Alaphilippe. Op de rampas van de slotklim El Tambo liet hij de Colombianen achter zich. Op enkele meters afstand finishten Sergio Luis Henao en Nairo Quintana als tweede en derde. Alaphilippe lost ploeggenoot Fernando Gaviria af als leider in deze koers. Jetse Bol eindigde op een kleine minuut als 38ste.

Kopgroep met twintig renners
Vooraf stond welhaast vast dat Gaviria zijn leiderstrui zou kwijtspelen met aankomst bergop. Desalniettemin trok het supertalent frivool ten aanval. Hij kreeg maar liefst negentien renners met zich mee, waaronder ploeggenoten Álvaro José Hodeg en Iljo Keisse. Onderweg sprokkelden de drie renners van Quick-Step Floors de meeste punten weg op de bergjes en tijdens de tussensprints. In de slotfase demarreerde de klassementsleider nog samen met Nicolas Paredes (Medellin-Inder), maar zij waren als een vogel voor de kat. Vlak voor de voet van de slotklim smolt alles terug samen.

Quick-Step Floors heerst
Op El Tambo bleef er al snel een elitegroep over. De eerste serieuze aanval volgde op twee kilometer voor het einde, toen oudgediende Oscár Sevilla de knuppel in het hoenderhok smeet. Op een groot verzet poogde hij weg te deemsteren, maar de jonge honden volgden in zijn kielzog. Daniel Felipe Martínez (EF Education First-Drapac) was de volgende die het probeerde, met Ecuadoraans kampioen Jhonatan Narvaez (Quick-Step Floors) in zijn wiel. Ook zij kwamen niet weg, waarna Sky het tempo onderhield. Colombiaans kampioen Henao moest het vervolgens afronden, maar hij was niet opgewassen tegen de versnelling van Alaphilippe. Daardoor boekte Quick-Step Floors haar vierde zege op evenzoveel etappes.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties