Laporte sprint naar zege in Tour La Provence

Door Youri IJnsen, vrijdag 9 februari 2018 om 17:01

foto: Sirotti

De eerste etappe in lijn van de Tour La Provence 2018 heeft een zege opgeleverd voor Christophe Laporte. De 25-jarige Fransman van Cofidis verschalkte in de straten van Istres Eduard Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini) en de broers Rudy (AG2R La Mondiale) en Pierre Barbier (Roubaix-Lille Métropole) in de massasprint. Alexandre Geniez blijft leider.

Drietal kleurt grootste deel van de dag
Het peloton deed het vandaag rustig aan in Frankrijk. Waar een eerste vlucht van drie nog tenietgedaan werd door het peloton, was het bij de tweede keer wel raak. Jérôme Mainard (Roubaix-Lille Métropole), Marco Bernardinetti (Amore & Vita-Prodir) en Diego Pablo Sevilla (Polartec-Kometa) kregen een vrijgeleide van het peloton, dat in de beginfase nauwelijks de veertig kilometer per uur haalde. De voorsprong van het trio koplopers werd nooit groter dan vier minuten.

Jules zit mis
AG2R La Mondiale en FDJ namen de achtervolging voor hun rekening. Naarmate de voorsprong van de drie voorop daalde, besloten meerdere renners vanuit het peloton de oversteek te maken. Uiteindelijk bleek het verspilde moeite, want negen kilometer voor het einde kwam alles samen. Een massasprint was onafwendbaar. Justin Jules leek aan de winnende hand, maar hij schatte op tweehonderd meter voor de meet een bocht verkeerd in. Laporte kwam over hem heen en won.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties