LottoNL-Jumbo volgt Noors klimtalent

Door Youri IJnsen, vrijdag 9 februari 2018 om 18:15

Foss in actie op het WK Tijdrijden voor beloften in Bergen - foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo speurt in Scandinavië opnieuw naar potentiële aanwinsten. De Nederlandse WorldTour-ploeg houdt Tobias Foss nauwlettend in de gaten. De 20-jarige Noor was onlangs met de ploeg mee op trainingskamp in Spanje, weet WielerFlits

Foss reed in 2017 voor Joker-Icopal, maar afgelopen winter stapte hij over naar Uno-X. Hij hoopt bij die ploeg meer etappekoersen in het buitenland te rijden; Foss is een talentvolle klimmer en heeft daarnaast een goede tijdrit in zijn benen. De jongeling is de enige renner uit de top 10 van de jongste Tour de l’Avenir die nog geen prof is. Zijn ambitie is om in de toekomst de eerste Noorse eindwinnaar van de Tour de France te zijn, meldt ProCycling.

De afgelopen twee jaren stond ook Kristoffer Halvorsen nadrukkelijk in de schijnwerpers van LottoNL-Jumbo. De ex-wereldkampioen bij de beloften koos uiteindelijk voor Sky. De equipe van teammanager Richard Plugge had ook Niklas Eg – die inmiddels koerst voor Trek-Segafredo – op de radar, maar uiteindelijk koos de Nederlandse ploeg voor Neilson Powless. Met Amund Grøndahl Jansen staat er bovendien al een getalenteerde Scandinaviër onder contract bij LottoNL-Jumbo.

Talentontwikkeling
LottoNL-Jumbo probeert met regelmaat talenten mee te nemen op trainingskamp. Volgens het team is dat dé manier om een goed beeld van hen te krijgen. Vorig jaar deed de formatie dat al met Hartthijs de Vries en Logan Owen. Onze landgenoot is inmiddels noodgedwongen gestopt, terwijl de Amerikaan een contract tekende bij EF Eduction First-Drapac.

Na het verdwijnen van Rabobank als sponsor, profileert LottoNL-Jumbo zich steeds meer als een team waar jong talent de kans krijgt om te groeien. Achter de schermen is de formatie nog altijd druk bezig om een opleidingsploeg op poten te zetten. De berichtgeving van de NOS eerder deze week was te voorbarig. Een samenwerking met een bestaand team is ook mogelijk.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties