Derde plek Roosen ‘mooie opsteker’ voor LottoNL-Jumbo

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2018 om 13:40

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Timo Roosen eindigde eerder vandaag in de vierde etappe van de Dubai Tour knap als derde. De 25-jarige renner van LottoNL-Jumbo hield op de korte maar pittige slotklim in aankomstplaats Hatta onder anderen Europees kampioen Alexander Kristoff achter zich. In het klassement schoof hij op naar de zevende plaats.

“Aangezien Dylan Groenewegen na de etappe van gisteren geen kans meer maakte op een goede eindklassering, kon Timo Roosen vandaag voor zijn eigen kansen rijden”, verklaarde ploegleider Jan Boven de tactiek. “Zijn ploeggenoten hebben hem goed afgezet en een sterke prestatie geleverd. Dat Timo na een lastige rit naar een derde plaats rijdt, is een mooie opsteker voor ons.”

Morgen krijgt Groenewegen weer de kans in de slotrit door de straten van Dubai-Stad. In het puntenklassement staat hij tweede op vier punten achterstand van leider Elia Viviani. “Toch focussen we in eerste instantie op etappewinst met Dylan. Op die manier zouden we de wrange nasmaak van de derde etappe kunnen wegspoelen”, aldus Boven.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties