Materiaalpech in Dubai Tour frustreert Groenewegen

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2018 om 09:14

foto: LaPresse

Voor Dylan Groenewegen was de derde etappe van de Dubai Tour er één om snel te vergeten. De rappe man van LottoNL-Jumbo verloor de leiderstrui na een tijdstraf en beklaagde zich na de rit over zijn materiaalpech.

De Nederlands kampioen op de weg van 2016 kreeg gisteren in de rit naar Fujairah af te rekenen met een losgelopen crank. Achter de volgwagen probeerde hij vervolgens terug te keren in het peloton. Daarvoor kreeg hij een tijdstraf van twintig seconden.

Na het probleem met de crank moest vooral de mecanicien het ontgelden; zij zijn verantwoordelijk voor het goed functioneren van de fiets.

Kans weg
Na afloop schreef hij op Twitter zijn frustraties van zich af. Het was namelijk al de derde keer in twee dagen dat hij problemen met het materiaal had. “Opnieuw problemen met mijn fiets vandaag. Teruggekomen achter de auto en daardoor 20 seconden straf – en terecht”, meldde hij. Hij baalde “dat de kans om de Ronde van Dubai te winnen nu weg is”.

Groenewegen wil echter niet bij de pakken neerzitten en ziet nog kansen voor zichzelf in het Midden-Oosten. “Nu de knop om en alles op zaterdag voor een mooie sluiting hier in Dubai”, aldus de Nederlander.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties