Loepzuivere hattrick Fernando Gaviria in Colombia Oro y Paz

Door Nick Doup, donderdag 8 februari 2018 om 19:35

© Maximiliano Blanco

Fernando Gaviria heeft, na de eerste en de tweede, ook de derde etappe van Colombia Oro y Paz gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors zit daardoor nog steviger in de roze leiderstrui. Matteo Malucelli (tweede) en Juan Sebastián Molano (derde) moesten, net als gisteren, genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen.

De kopgroep van de dag bestond uit Alessandro Covi (Italiaanse selectie), Brayan Ramírez (Colombiaanse selectie), Mauro Abel Richeze (Agrupacion Virgen De Fatima), Félix Baron (Illuminate) en Rafael Montiel (Orgullo Paisa). De achtervolging werd aangevoerd door Quick-Step Floors en Androni Giocattoli-Sidermec.

De zoektocht van Baron naar de schat resulteerde in een solo-aanval. Hij hield het peloton lange tijd op een halve minuut achterstand, maar werd op 14 kilometer van het einde gegrepen. Nog enkele aanvallen probeerden het peloton te ontregelen, maar dat lukte niet. Twee kilometer voor het einde was er nog een valpartij waarbij Jetse Bol op de grond lag.

Het grootste deel van het peloton kon voort, waarna in Buga de beslissing viel in de verwachte massasprint. Quick-Step Floors wist Fernando Gaviria in ideale positie af te leveren. De klassementsleider hoefde alleen maar uit het wiel van Ariel Maximiliano Richeze te komen en in een rechte lijn naar de streep te rijden. De rest kwam er niet aan te pas.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties