Cavendish: “Gebruikte mijn jump om te winnen”

Door Koen Middendorp, donderdag 8 februari 2018 om 13:24

foto: Lapresse

Mark Cavendish boekte in 2017 – na een waar pechjaar – slechts één overwinning. Dit seizoen staat de teller al na drie koersdagen op één zegeruiker. De Brit toonde zich na afloop in het flashinterview dan ook erg tevreden. “Het is belangrijk om nu al een overwinning te boeken”, aldus Cav.

De renner van Dimension Data besefte dat hij zijn sprint pas op het allerlaatste moment moest inzetten. “Het was door de aanwezige wind een lastige finish. Ik weet dat ik een renner als Viviani niet ga kloppen in een langgerekte sprint. Ik moet het hebben van mijn jump, en daarom besloot ik om pas laat aan te gaan. Ik had echter goede benen, en de ploeg deed vandaag voortreffelijk werk.”

Cavendish vindt zichzelf met nog twee etappes te gaan terug op de tweede plaats in het klassement, op slechts vier seconden van leider Viviani. “Ik ben nog altijd teleurgesteld in de sprint van gisteren, toen ik gefrustreerd de benen stilhield toen ik zag dat ik niet meer kon winnen. Als ik dat niet had gedaan was ik als tweede geëindigd, en stond ik nu aan kop. Maar ik maak nog altijd een kans op de leiderstrui.”


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties