Giro-baas Vegni over mogelijke eindzege Froome: “Wil geen Contador-scenario”

Door Koen Middendorp, donderdag 8 februari 2018 om 10:27

foto: LaPresse - Stefano De Grandis

Het veelbesproken Sky laat zijn kopman Chris Froome, ondanks druk onder meer van UCI-voorzitter David Lappartient om de Brit voorlopig te schorsen, volgende week ter voorbereiding op de Giro d’Italia van start gaan in de Ruta del Sol. De grote baas van de Italiaanse ronde, Mauro Vegni, geeft in een interview met Cyclingnews aan dat Froome welkom is. “Maar ik ga na afloop niet iemand anders aanwijzen als winnaar”, waarschuwt hij ook.

Vegni kijkt hoofdschuddend naar de huidige gang van zaken. “We wachten nu al vijf maanden op al dan niet bestaand bewijs. Dat is veel te lang. Deze zaak had al vier maanden geleden moeten worden opgelost. Als je positief test gedurende een wedstrijd, dan moet er een schorsing volgen. Daarnaast dienen behaalde resultaten te worden geschrapt, anders blijven we in onzekerheid leven of iemand nu wel of niet een bepaalde wedstrijd heeft gewonnen.”

De Italiaan waarschuwt dan ook dat hij zal weigeren een nieuwe Giro-winnaar aan te wijzen, mocht Froome na eindwinst alsnog een schorsing aan zijn broek krijgen. “Ik kan hem niet verbieden te starten, anders zou ik zijn recht om te koersen niet respecteren. Froome zal voor mij ook altijd de winnaar blijven, mocht hij in Rome in het roze gehuldigd worden.”

“Zelfs als hij geschorst wordt en uit de uitslag zal worden geschrapt, blijft hij voor mij de winnaar. Ik wil niet nogmaals een Contador-scenario, toen we een jaar later de roze trui en de trofee aan een andere renner moesten overhandigen. Daar weiger ik aan mee te doen”, is Vegni duidelijk.


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties