Luis Leon Sanchez snelste sprinter in Baskenland

Geplaatst op maandag 6 april 2009 om 17:13

De eerste rit van de Ronde van Baskenland is in de sprint gewonnen door Luís Leon Sanchez. De Spanjaard in vorm versloeg Samuel Sanchez en Jerôme Pineau in de sprint van een elitegroep, waarin ook Robert Gesink finishte met alle favorieten.

Vroeg in de wedstrijd ontsnapten Aitor Hernández (Euskaltel-Euskadi), Bingen Fernández (Cofidis), José Herrada (Contentpolis-Ampo) en Gorka Izagirre (Contentpolis-Ampo). Voordat de laatste 10 kilometer ingegaan waren, werden deze koplopers echter al bijgehaald. Dit was vooral te danken aan het werk van Euskaltel.

Op de Alto de Lazkaomendi barstte vervolgens de strijd los. Cunego en Joaquin Rodriguez schudden omstebeurten flink aan de boom en een groep van zo’n 10 man maakte zich los, met daarbij Robert Gesink. In de afdaling probeerde Samuel Sanchez naar verwachting weg te komen, maar hij werd bijgehaald door Cunego. Vervolgens kwam de groep weer samen, en toen het tempo er helemaal uit lag kwam een twintigtal renners weer van achter aansluiten.

Zo maakte het mini-peloton zich op voor een sprint in de straten van Ataun. Euskaltel trok aan en Nibali was uiteindelijk de eerste die vol ging. Met Cunego in zijn rug kwam hij echter niet los en toen de echte sprint begon bleek Luís Leon Sanchez niet voor het eerst dit seizoen de snelste. Echte verschillen in het klassement zijn er dus niet gemaakt, wel weten een aantal mannen dat de overwinning ver weg is. Thomas Dekker finishte in ieder geval niet vooraan.

Etappe 1, Ataun – Ataun over 142,5 km
1 Luís Leon Sanchez (Caisse d’Epargne)
2 Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) z.t.
3 Jerôme Pineau (Quick-Step)
4 Christian Knees (Team Milram)
5 Alexandr Kolobnev (Team Saxo Bank)
6 Joaquin Rodriguez (Caisse d’Epargne)
7 Michael Rogers (Team Columbia)
8 Vincenzo Nibali (Liquigas)
9 Dries Devenyns (Quick-Step)
10 Cadel Evans (Silence-Lotto)

Beklimming van de Alto de Lazkaomendi

Laatste kilometers


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties