Viviani, Vuelta a España, Savitskiy, Stannard

Door Koen Middendorp, dinsdag 6 februari 2018 om 20:00

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over Elia Viviani, de Vuelta a España en Ivan Savitskiy.

Viviani na sprintnederlaag tegen Groenewegen: “Verprutste het zelf”

Elia Viviani moest in de openingsetappe van de Dubai Tour (2.HC) het onderspit delven tegen Dylan Groenewegen. De Italiaan van Quick-Step Floors stak na afloop van de etappe tegenover Cyclingnews echter de hand in eigen boezem. “Ik maakte in de eindspurt zelf een fout. Groenewegen ging al vroeg aan, en hield me heel slim dicht tegen de hekken.”

“De ploeg, met Fabio Sabatini voorop, zette me op het perfecte moment af. Groenewegen ging de sprint echter eerder aan, waardoor ik aan de verkeerde kant kwam te zetten. Achteraf had ik de linkerkant moeten nemen, maar dat zijn beslissingen die je in een fractie van een seconde moet nemen. Het was grotendeels mijn eigen fout; ik heb het verprutst.”


Provincie Burgos wil start van Vuelta a España 2021

De 72e editie van de Vuelta a España mag dan slechts enkele maanden achter de rug zijn, er sijpelen al geruchten door over de editie van 2021. El Correo de Burgos meldt namelijk dat de provincie Burgos aast op de start van de grote ronde in de gelijknamige hoofdstad.

Reden is dat in 2021 het achthonderd jarig bestaan zal worden gevierd van de Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa María, kortweg de Catedral de Burgos. In 1221 werd er begonnen met de bouw van deze rooms-katholieke kathedraal, die inmiddels al enkele decennia prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. “De Vuelta-start moet het hoofdonderdeel vormen van een reeks van geplande festiviteiten. Het project staat echter nog in de kinderschoenen”, aldus president César Rico.


Ivan Savitskiy roept carrière een halt toe vanwege nierkanker

Ondanks een ritzege in de Ronde van Slowakije en enkele ereplaatsen, vertrok Ivan Savitskiy aan het einde van 2017 bij Gazprom-Rusvelo. De reden voor zijn geruisloze vertrek uit het wielermilieu is nu bekend: de sprinter lijdt namelijk aan nierkanker. Dit heeft zijn vrouw toevertrouwd aan rsport.ria.ru. Savitskiy zal binnenkort een operatie ondergaan om zijn nier te verwijderen.


Robert Stannard maakt in 2019 overstap naar Mitchelton-Scott

Mitchelton-Scott is al druk bezig met het versterken van zijn selectie op de langere termijn. De Australische WorldTour-ploeg zal de negentienjarige Robert Stannard – die sinds vorig seizoen actief is voor de opleidingsploeg Mitchelton-BikeEchange – in 2019 zijn vuurdoop laten beleven op het hoogste niveau. De jonge Australiër, die te boek staat als een tijdrijder annex ronderenner, tekent een contract voor twee seizoenen.


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties