Quintana: “Eerste seizoenshelft ga ik energie sparen voor de Tour”

Geplaatst op maandag 5 februari 2018 om 15:11

Voor Nairo Quintana telt dit jaar alleen de Tour de France. De 28-jarige Colombiaan vertelt op de site van zijn ploeg Movistar dat hij het het in 2018 tijdens de eerste seizoenshelft rustiger aan gaat doen, om energie te sparen voor de Tour.

Quintana staat aan de vooravond van zijn seizoensdebuut. Morgen start hij namelijk in de nieuwe rittenkoers Colombia Oro y Paz. “Ik ben erg blij om weer in eigen land te kunnen rijden. Het is alweer 24 maanden geleden dat ik hier een rugnummer op heb kunnen spelden, dus ik kijk er naar uit”, geeft de Colombiaanse klimmer aan. “Mijn belangrijkste doel is om weer in vorm te geraken en weer te wennen aan het rijden in het peloton. Ik wil zien hoe mijn rivalen het doen en wil mijn automatismen terugkrijgen. Dat raak je een beetje kwijt nadat je zo lang geen wedstrijden meer gereden hebt.”

De Tour de France is in 2018 zijn hoofddoel. “Dit jaar hebben we besloten om ons volledig op de Tour de France te focussen. De planning en de training zijn daar volledig op afgestemd”, vertelt hij. “Het zal heel anders worden dan in 2018, omdat ik de Giro d’Italia niet ga rijden. Het eerste gedeelte van het seizoen zullen we het rustiger aan doen, zodat ik alle energie kan sparen voor de Tour.”

Quintana – die vorig jaar zijn seizoen al startte op Mallorca – kent richting de Tour een programma met minder wedstrijden. “Ons plan is om na Colombia Oro y Paz terug naar Europa te gaan. Nairo zal de Rondes van Catalonië en het Baskenland rijden. Hij zal ook enkele Touretappes verkennen, vooral die met kasseien”, legt teambaas Eusebio Unzué uit.

“Dit jaar zal Nairo zich volledig focussen op de Tour de France. We willen niet dat hij teveel energie gaat besteden aan andere wedstrijden”, aldus Unzué. “Wij denken dat het tijd is om exclusief voor de Tour te gaan. Daarom is zijn programma vroeg in het seizoen korter dan anders. We willen dat hij meer ontspannen naar die wedstrijden toe gaat. Hij is echter een ambitieuze renner en het zal moeilijk zijn om hem tegen te houden wanneer hij het gevoel heeft dat hij kan winnen. Maar ons plan blijft dat hij in de best mogelijke vorm aan de Tour begint.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties