Valverde schiet opnieuw raak in koninginnenrit Ronde van Valencia

Door Julian Dubbeld, zaterdag 3 februari 2018 om 15:35

Foto: Sirotti

Alejandro Valverde heeft op de flanken van El Alto de Las Canteras zijn tweede ritzege in de Ronde van Valencia geboekt. De Spanjaard schoot er, na lang afgewacht te hebben, op vijfhonderd meter van de streep vandoor. Valverde wist hiermee Adam Yates nog te passeren. Met deze overwinning verstevigt de renner van Movistar zijn leidende positie in het klassement.

In de 184,2 kilometer lange etappe van Orihuela naar de top van El Alto de Las Canteras, een klim van 5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8%, duurde het lang voordat er definitief een kopgroep gevormd werd. Na bijna twee uur koersen wisten zes renners zich af te scheiden van het peloton. Deze zes renners waren Vasil Kiryienka (Sky), Reto Hollestein (Katusha-Alpecin), Cristian Rodriguez (Caja Rural-Seguros RGA), Hector Saez (Euskadi-Muras), Juan Camacho (Polartec-Kometa) en Jon Ander Insausti (Euskadi). Zij kregen maximaal een voorsprong van tweeënhalve minuut.

Kwiatkowski alleen op pad
Met nog iets meer dan 60 kilometer te rijden besloot Michal Kwiatkowski op jacht te gaan naar de kopgroep. De renner van Sky sloot vervolgens snel aan bij de kopgroep, waar uiteindelijk Rodriguez, Hollestein en Kiryienka overbleven. Kiryienka reed lang op kop voor de Pool om de voorsprong van een minuut vast te houden, maar bij het ingaan van de finale op twintig kilometer van de meet verdween de voorsprong snel.

Aanvallen van Roglič, Yates en Antunes niet voldoende om Valverde te lossen
In de afdaling van de voorlaatste klim vielen Visconti, Gautier en Vanmarcke aan vanuit het peloton. De drie kwamen snel bij de kopgroep, maar bij het opdraaien van de slotklim had alleen Visconti nog een voorsprong op het peloton. De Italiaan bleef op de slotklim enkele kilometers vooruit, maar toen Roglič de lont in het kruitvat stak, verdween Visconti van het toneel.

Roglič trok lang door en wist het groepje der favorieten uit te dunnen tot zeven man. Na een aanval van Antunes viel het groepje met een makkelijk meerijdende Valverde daarin stil en enkele renners, waaronder Wout Poels, konden weer terugkeren. In de laatste kilometer leek Yates vervolgens naar de overwinning te snellen, maar toen Valverde zijn pijl afstak, had ook Yates geen kans meer op de overwinning.

 


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties