Wout Poels zet zinnen op Waalse Pijl

Geplaatst op maandag 29 januari 2018 om 15:54

foto: Sirotti

De Ardennenklassiekers worden dit seizoen opnieuw een belangrijk doel voor Wout Poels. De oud-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik vertelt op de site van zijn ploeg Sky dat de Waalse Pijl op zijn verlanglijstje staat.

“Ik wil graag goed zijn tijdens de Waalse Pijl”, aldus Poel. “Ik rijd die wedstrijd graag en ik zou hem heel graag winnen. Maar het is een zware koers. De iconische aankomst op de Muur van Hoei is erg steil. Het is een speciale aankomst en het lijkt mij erg gaaf wanneer ik deze kan winnen.”

Poels nam tot dusver zeven keer deel aan de Waalse eendagsklassieker. Een vierde plaats in 2016 is zijn beste klassering tot dusver.

De Limburger begint aanstaande woensdag tijdens de Ronde van Valencia aan zijn seizoen. “Ik kijk erg uit naar dit seizoen. Ik heb 2017 afgesloten met een sterke Vuelta. Nu is het tijd om weer te beginnen en een paar mooie resultaten te behalen”, geeft hij aan. “De zesde plaats in de Vuelta heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik hoop dat ik vaker de kans krijg om het te laten zien in een grote ronde.”

Kopman in Valencia
Poels start in Valencia als kopman. Twee jaar geleden was hij hier eindwinnaar. “Wout is onze kopman en hij gaat proberen om de wedstrijd opnieuw te winnen”, legt ploegleider Servais Knaven uit. “Ik heb hem gezien op Mallorca en hij voelt zich goed. Hij heeft geen problemen en heeft een goede winter achter de rug. Hij is er klaar voor om tot het uiterste te gaan. We hebben meerdere troeven achter de hand, maar Wout is onze kopman”, aldus Knaven. Poels wordt in Spanje vergezeld door David de la Cruz, Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Diego Rosa en Ian Stannard.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties