Kristoff via ‘namaak-grote ronde’ naar voorjaarsklassiekers

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018 om 11:34

Alexander Kristoff maakt over een kleine twee weken zijn debuut voor UAE Emirates, in wat hij noemt een fake February Grand Tour. De Dubai Tour, de Tour of Oman en Abu Dhabi Tour (zestien koersdagen tussen 6 en 25 februari) moeten de kampioen van Europa klaarstomen voor de voorjaarsklassiekers.

Kristoff lichtte zijn programma toe in een interview met Cyclingnews. “Ik heb een hoop koerskilometers nodig en ik wil in mijn fake Grand Tour en Parijs-Nice warmdraaien voor de klassiekers. Milaan-San Remo is mijn eerste grote doel, maar ik blijf koersen tot en met Parijs-Roubaix.”

De Noor verliet Katusha deze winter na zes seizoenen, die hem zeges schonken in onder andere Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. Hij verruilde de Russische ploeg voor UAE Emirates omdat hij voelde dat hij verandering nodig had. “De resultaten waren niet meer zo goed als ze waren, ik voelde dat ik iets nieuws moest proberen.” Hij had meerdere opties, maar vond zijn nieuwe team het beste alternatief voor Katusha. Bij UAE Emirates is hij de vooruitgeschoven pion voor de sprints en in de klassiekers.

Lead out-mannen
Ben Swift en Roberto Ferrari zijn in 2018 de aangewezen lead out-mannen voor Kristoff. “Ik denk dat ik in elke koers wel word ondersteund. Ik weet dat de ploeg er niet altijd voor me zal zijn, omdat Daniel Martin en Fabio Aru de speerpunten zijn in de rittenkoersen. Daar kan ik mee leven. Als team kunnen we switchen tussen mijn doelen in de sprints en de ambities van onze klassementsrenners. Zij hebben hulp nodig in de bergen en ik in de sprints. Maar ik kan Daniel bijvoorbeeld ook helpen in bijvoorbeeld de kasseienrit in de Tour. Er zal geen groot verschil zijn met hoe ik koerste samen met Joaquim Rodríguez bij Katusha.”


OP=OP : 60 euro korting op Sidi Genius 7 fietsschoenen

Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Reacties Toon reacties Verberg reacties