Tolhoek en Eenkhoorn mee op trainingskamp ondanks schorsing

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018 om 09:07

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Hoewel Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn momenteel geschorst zijn, heeft het duo twee dagen deelgenomen aan een trainingskamp van hun wielerploeg LottoNL-Jumbo. Dat meldt de NOS.

Tolhoek en Eenkhoorn kregen vorige maand een schorsing opgelegd van twee maanden voor alle teamactiviteiten, nadat zij zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie hadden gebruikt. De twee Nederlanders werden geschorst, van de Spanjaard Juan José Lobato werd afscheid genomen na het incident.

Uit gegevens van Strava bleek dat Eenkhoorn amper een maand later trainde in Alicante, waar ook de Nederlandse WorldTour-formatie verbleef. Een woordvoerder van de ploeg liet aan de NOS weten dat de schorsing niet is opgeheven. “Integendeel. Zie dit als een onderdeel van het re-integratietraject.” Tolhoek en Eenkhoorn aten niet samen met hun ploeggenoten en mochten niet meedoen met teamactiviteiten.

“We willen hiermee voorkomen dat ze straks, als de schorsing erop zit, aan de vooravond van een wedstrijd ineens weer in het team worden opgenomen, terwijl er bijvoorbeeld nog zaken met ploeggenoten moeten worden uitgesproken”, aldus de woordvoerder.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties