Van der Poel boekt 25e seizoenszege in Nommay

Geplaatst op zondag 21 januari 2018 om 16:11

Foto: Sportfoto.nl / Orange Pictures

Mathieu van der Poel is in het Franse Nommay wederom als eerste over de streep gekomen. De Nederlander pakte uit met een lange solo en verzekerde zich zo van eindwinst in de wereldbeker veldrijden. De Belgen Wout van Aert en Toon Aerts mochten mee op het podium.

Van der Poel rijdt mecanicien voorbij
Wereldkampioen Wout van Aert ging in de Franse modder het snelst van start, maar werd vrijwel direct voorbijgesneld door zijn eeuwige concurrent en wereldbekerleider Mathieu van der Poel. Maar dan ontstond er wat chaos in de materiaalpost, waardoor Van der Poel zijn eigen mecanicien voorbijreed. De Nederlander moest dus op zijn stappen terugkeren en verloor op die manier een tiental seconden.

Dat liet Van Aert, die als enige niet de materiaalpost binnenging voor een fietswissel, zich geen twee keer zeggen. De wereldkampioen trok het tempo nog wat meer op, maar reed zich dan vast in de modder. Van der Poel, die ook op de balkjes al wat terrein had goedgemaakt, kwam zo plots weer aansluiten bij de koploper. Van de rest van het deelnemersveld was toen er al geen sprake meer voorin.

Een extra versnelling bij Van der Poel
Na twintig minuten wedstrijd stond Van Aert te voet op een hellinkje en kreeg zo een drietal seconden door Van der Poel aangesmeerd. Van Aert had begrepen dat hij dat verschilletje maar beter snel zou dichten. Dat bleek een onmogelijke opdracht, zeker omdat Van der Poel blijkbaar nog een versnelling extra in de benen had. Nog geen ronde later was dat verschil al opgelopen tot een vijftiental seconden.

In de daaropvolgende ronden zou de achterstand van Van Aert nog oplopen tot veertig seconden, maar dan besloot ook Van der Poel om zijn verstand te gebruiken en aan consolideren te beginnen denken. Op die manier greep hij zijn vijfde zege in de wereldbeker op zeven manches en zijn 25e van het seizoen.

Die andere Nederlanders, Lars van der Haar en Corné van Kessel, deden nooit vooraan mee. Van der Haar stapte iets voor half koers uit de wedstrijd, Van Kessel moest zich tevredenstellen met een plek ver in de top 20. Lichtpuntje was David van der Poel, die zich wel nog vlot in de top 10 wist te plaatsen.

Wereldbeker veldrijden 2017-2018
Uitslag manche 7: Nommay

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles) op 33s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) op 2m09s
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) op 2m31s
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) op 2m47s
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus) op 3m06s
7. flag-cz Michael Boros (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 3m11s
8. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) op 3m48s
9. flag-fr Steve Chainel (Team Chazal-Canyon) op 3m50s
10. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) op 3m54s


Alleen dit weekend: 20% extra korting op Castelli

150 euro korting op POC fietsbrillen

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

Reacties Toon reacties Verberg reacties